Atelier de lucru: Sectorul privat în dezvoltarea infrastructurii și a pieței financiare

Jo, 08/12/2022 - 11:39 |

În zilele de 8 și 9 decembrie, împreună cu echipa proiectului nostru de asistență tehnică „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente Acordului de Asociere” (Proiectul PPF) vom găzdui atelierul de lucru privind participarea sectorului privat în dezvoltarea infrastructurii și a pieței financiare. Atelierul își propune să exploreze modalitățile de dezvoltare a pieței naționale prin investiții și finanțări din sectorul privat, reieșind din relatarea experienței investitorilor străini în Moldova și alte țări.

Evenimentul va avea loc la Courtyard by Marriott Chișinău, strada Arborilor 21/A, și va găzdui participanți din instituții guvernamentale și alte entități publice, ambasade ale statelor membre ale UE, instituții internaționale de finanțare care activează în Moldova, investitori, asociații din sectorul privat și organizatii ale societății civile.]

Speakerii atelierului de lucru reprezintă companii internaționale cu experiență în infrastructura energetică, RENCO Armestate din Italia/Armenia și Premier Energy, parte a EMMA Capital din Cehia; operatorul Portului Giurgiulești din Moldova, Danube Logistics al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare; una dintre celei mai vechi companii europene de servicii financiare și de asigurări cu o poziție de lider în Moldova - Grawe Carat, parte a Grupului Grawe din Austria, și Victoriabank o bancă lider în Moldova și parte a Grupului Banca Transilvania.

Atelierul va fi moderat de liderul de echipă al proiectului PPF, Yiannis Hadziyiannakis, și managerul de programe al Delegatiei UE în Republica Moldova, Josip Juric. 

Pentru mai multe informații accesați pagina proiectului: https://mf.gov.md/ro/ppf

Proiectul PPF sprijină autoritățile naționale din Republica Moldova în planificarea, pregătirea și gestionarea proiectelor de investiții publice, finanțate atât la nivel intern, cât și extern. De asemenea, Proiectul PPF asistă Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova în gestionarea datoriilor și coordonarea și gestionarea asistenței externe.