Contabilitate și Audit

Display: 
List

Lista organizațiilor de instruire profesională continuă

Conform legislației naționale în vigoare auditorii sunt obligaţi să efectueze cursuri de instuire profesională continuă anual, în scop de informare, documentare cu modificările/completările legislative cît si cu metodicile performante aferente activității profesionale. Instuirea se realizează sub forma de seminare, lecții, etc, în cadrul cărora se acumulează competenţe necesare proiectate în raport cu profesia de auditor.

Consiliul Consultativ în domeniul auditului situațiilor financiare

Consiliul este instituit în calitate de organ consultativ privind examinarea situațiilor specifice în domeniul auditului situațiilor financiare și proiectelor actelor normative relevante, precum și prezentarea recomandărilor, propunerilor corespunzătoare.

Președinte al Consiliului este secretarul de stat al Ministerului Finanțelor responsabil de domeniul auditului situațiilor financiare.

Componența nominală a Consiliului se aprobă de Ministrul Finanțelor la propunerea Președintelui Consiliului.

Consiliul de contabilitate și raportare financiară

Consiliul de contabilitate și raportare financiară de pe lângă Ministerul Finanțelor este instituit ca organ consultativ pentru examinarea proiectelor actelor normative în domeniul contabilității și raportării financiare, inclusiv a proiectelor Standardelor Naționale de Contabilitate, indicațiilor metodice, regulamentelor, instrucțiunilor şi altor acte normative din domeniul contabilității și raportării financiare, Planului general de conturi contabile, formularelor de documente primare și instrucțiunilor privind completarea acestora, cu scopul de a antrena specialiști ca

Abonează-te la RSS - Contabilitate și Audit