Masteranzii ASEM, informați despre posibilitățile de angajare și oportunitățile de dezvoltare a carierei profesionale în cadrul Ministerului Finanțelor

Jo, 27/02/2020 - 20:06 |

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au participat joi, 27 februarie 2020, în calitate de formatori, la Sesiunea de informare cu genericul „Consolidarea relațiilor cu mediul de afaceri prin intermediul ghidării în carieră și inserții pe piața muncii a absolvenților din domeniul financiar-bancar”, organizat în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

În cadrul evenimentului, specialiștii Secției resurse umane din cadrul Direcției management instituțional  au comunicat masteranzilor despre activitățile, viziunea și misiunea Ministerului Finanțelor, posibilitățile oferite studenților de a efectua stagii de practică în cadrul instituției. De asemenea formatorii au  comunicat și despre procedura de angajare în funcția publică, precum și oportunitățile de dezvoltare a carierei profesionale. „Ne face o deosebită plăcere să interacționăm cu studenții și să-i informăm despre oportunitățile de efectuare a stagiului de practică și eventuala angajare în cadrul Ministerului Finanțelor” – a fost mesajul transmis de formatori în cadrul evenimentului.

Precizăm că, Ministerul Finanțelor oferă posibilitatea realizării stagiului de practică profesională pentru studenți/masteranzi, în cadrul căruia aceștia își formează abilități primare în domeniul de specialitate, acumulează noi cunoștințe ce vizează finanțelor publice, procesul bugetar și alte domenii relevante programului de studii. Stagiarii primesc suport metodologic și practic, consiliere și orientare în carieră.

De asemenea, Ministerul Finanțelor este gazdă a activității de voluntariat, astfel instituția este deschisă pentru implicarea voluntarilor în domeniile sale de activitate. Aptitudinile și experiența dobândite în activitatea de voluntariat, precum şi timpul alocat sunt recunoscute prin documente oficiale eliberate de instituţia gazdă conform legislaţiei în vigoare.

La rândul lor, studenții au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru sesiunile de informare organizate constant, precum și pentru oportunitățile oferite absolvenților din domeniul financiar-bancar.

Pentru mai multe detalii vă recomandăm să accesați rubricile Cariere, Stagiere și Voluntariat de pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor.