Regulamentul cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali, publicat în Monitorul Oficial nr. 875 din 2 octombrie 2020

Vin, 02/10/2020 - 16:53 |

În Monitorul Oficial din 02 octombrie 2020 a fost publicat Regulamentul privind modul de acordare a creditelor fără dobândă concurenților electorali în vederea desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, aprobat prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 120/2020 cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali. 

Potrivit Regulamentului, creditele fără dobândă se alocă de la bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea materială a campaniei electorale pentru alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Beneficiari ai creditului respectiv pot fi candidații înregistrați de Comisia Electorală Centrală (concurenți electorali).

Primirea creditelor de la bugetul de stat se face numai prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral. Mandatarul poate fi persoană fizică sau persoană juridică înregistrată la Ministerul Finanțelor, care răspunde solidar cu concurentul electoral care l-a desemnat.

Cuantumul creditului fără dobândă stabilit pentru concurenții electorali la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, constituie 50 mii lei.

Persoane de contact: Andrei Balan, Șef Direcția expertiză juridică, telefon: 022-26-28-88, email: andrei.balan@mf.gov.md.