Regulamentul cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali, publicat în Monitorul Oficial nr.295 din 21 septembrie 2019

Lun, 23/09/2019 - 15:07 |

În Monitorul Oficial din 21 septembrie 2019 a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali. 

Potrivit documentului, creditele fără dobândă se alocă de la bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea materială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, și pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

Beneficiari ai creditului respectiv pot fi partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, precum și candidații independenți.

Primirea creditelor de la bugetul de stat se face numai prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral.

Cuantumul creditului fără dobândă stabilit pentru concurenții electorali constituie: 50 mii lei pentru fiecare partid, organizație social-politică sau bloc electoral, și 10 mii lei pentru fiecare candidat independent.

Mai multe detalii vedeți în Regulamentul privind modul de acordare a creditelor fără dobândă concurenților electorali

Persoană de contact: Andrei Balan, Șef Direcția contencios și controlul legalității, telefon: 022-26-28-88, email: andrei.balan@mf.gov.md