Mai mulți auditori din sectorul public au participat la o instruire privind platforma de raportare electronică cu privire la activitatea de audit intern, dezvoltată de Ministerul Finanțelor

Vin, 19/01/2024 - 11:30 |

Peste 80 de auditori interni din cadrul mai multor autorități publice au participat, în data de 18 ianuarie 2024, la o sesiune de instruire desfășurată de Ministerul Finanțelor. Activitatea a fost organizată în vederea familiarizării participanților cu platforma națională de raportare electronică cu privire la activitatea de audit intern: http://raportare-cfpi.mf.gov.md.

Instruirea s-a desfășurat în format online și a avut drept scop explicarea detaliată a procesului de raportare a activității de audit intern prin intermediul platformei electronice, lansată în utilizarea experimentală prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 24/2023. Acest proces implică prezentarea și evaluarea rezultatelor auditului intern, oferind informații veridice și reale despre conformitatea cu standardele setate, identificarea riscurilor și recomandărilor pentru îmbunătățirea activității și, astfel, sprijină transparența și eficiența organizației.

Cu referință la cele prezentate, șefa Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern, Ludmila Popa, a menționat că prin intermediul platformei s-a reușit crearea unui proces de raportare complex, efectuat printr-un singur canal, astfel încât informațiile expuse să fie veridice și corecte din punct de vedere al modului în care sunt prezentate.

Concluzionând, instruirea auditorilor publici în utilizarea platformei naționale de raportare electronică contribuie direct la îmbunătățirea guvernanței și transparenței în sectorul public. Aceasta asigură că resursele publice sunt gestionate eficient și responsabil, sporind încrederea cetățenilor în integritatea și eficacitatea administrației publice. Prin facilitarea accesului la informații veridice și corecte despre activitățile de audit intern, se îmbunătățește supervizarea și controlul utilizării fondurilor publice, ceea ce duce la o utilizare mai responsabilă a resurselor și la o mai bună răspundere față de cetățeni.