Instituțiile bugetare vor fi conectate la resursele informaționale gestionate de către Ministerul Finanțelor

Jo, 21/12/2023 - 13:12 |

21 decembrie 2023, Chișinău – În conformitate cu prioritățile stabilite în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul curent, Ministerul Finanțelor avansează în procesul de elaborare a sistemului informațional dedicat autorităților și instituțiilor bugetare, care își propune să îmbunătățească sistemele informaționale de management al finanțelor publice.

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, membrii Executivului au aprobat conceptul Sistemului Informațional (SI) „Cabinetul electronic al autorității/instituției bugetare”. Noul sistem va permite schimbul electronic eficient de date între Ministerul Finanțelor și autoritățile publice centrale și locale, astfel se vor reduce cheltuielile de procesare a datelor și monitorizare a proceselor, precum și costurile legate de prelucrarea informației.

Totodată, SI va optimiza procesul de control al înregistrării cererilor de acordare/sistare a accesului la sistemele informaționale gestionate în cadrul Ministerului Finanțelor, astfel contribuind la instituirea unui sistem complex de date în ajutorul autorităților/instituțiilor bugetare.

În acest sistem vor fi integrate serviciile guvernamentale STISC, precum MPass, MConnect, MSign, MNotify, MLog.