A fost publicat Raportul PEFA 2022

Vin, 29/07/2022 - 09:01 |

Ministerul Finanțelor anunță despre publicarea Raportului de evaluare a performanței cheltuielilor publice și a responsabilității financiare în anul 2021. Raportul poate fi accesat aici.

PEFA 2021 este o evaluare a calității sistemului managementului financiar public (MFP) din Republica Moldova și monitorizează rezultatele obținute prin reformele MFP întreprinse de la evaluarea PEFA din 2015 și astfel, într-o anumită măsură, sprijină Ministerul Finanțelor în evaluarea rezultatelor implementării actualei Strategii MFP pentru anii 2013 -2022. Evaluarea PEFA măsoară care procese și instituții contribuie la atingerea rezultatelor bugetare corespunzătoare, disciplina fiscală agregată, alocarea strategică a resurselor și prestarea eficientă a serviciilor. Constatările din raport vor constituie drept suport informațional pentru pregătirea unei noi strategii MFP care urmează să fie elaborată de Ministerul Finanțelor.

Scopul principal al evaluării este de a oferi Guvernului Republicii Moldova un diagnostic obiectiv și actualizat al performanței managementului financiar public la nivel național, inclusiv a managementului financiar public sensibil la dimensiunea de gen, în baza celei mai recente metodologii PEFA recunoscută la nivel internațional.
Raportul a fost elaborat de echipa Băncii Mondiale în cadrul finanțării oferite de UE și în parteneriat cu Ministerul Finanțelor și UN Women. Prezentarea acestuia a avut loc la 13 iulie 2022. Detalii despre eveniment sunt accesibile la următorul link https://bit.ly/3Jemt7y