Experții GET: Situația economică din Moldova se îmbunătățește semnificativ

Jo, 24/08/2017 - 16:11 |

Economia moldovenească a revenit, în ultima perioadă, pe o traiectorie în creștere. Conform proiecției actuale,  tendința se va dezvolta cu  aceeași viteză și după anul 2017. Concluzia se conține într-o analiză publicată recent de German Economic Team (EGT).

Experții GET susțin că economia moldovenească a fost recuperată în mare măsură, iar principalii indicatori macro-economici se dezvoltă pozitiv. Analiza denotă că potențialul de creștere, nevalorificat încă pe deplin, poate fi atins prin intermediul reformelor structurale, similare celor derulate în prezent în sectorul bancar cu sprijinul FMI.

În 2017, există posibilitatea reluării și consolidării investițiilor publice, de rând, cu creșterea creditării agenților economici prin intermediul sectorului bancar.

German Economic Team Moldova (GET Moldova) reprezintă un grup de economiști care oferă consultări analitice pentru sectorul public, privat, ONG-uri. Începând cu 2010, GET Moldova menține dialogul cu privire la politicile economice cu Guvernul RM și este finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei.

Analiza poate fi citită mai jos.

Atașament: