Banca Mondială va oferi suport la modernizarea sistemului de achiziții publice din Republica Moldova

Mar, 08/10/2019 - 16:02 |

Banca Mondială va sprijini modernizarea sistemului de achiziții publice din Republica Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut managerul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Anna Akhalkatsi, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Conducerea ministerului a făcut o scurtă trecere în revistă a problemelor cu care se confruntă domeniul achizițiilor publice, precum și măsurile întreprinse pentru remedierea acestora. „În prezent se muncește la ajustarea legislației și armonizarea acesteia cu cea a Uniunii Europene, precum și se elaborează legea care va reglementa achizițiile în sectorul de utilități”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

La rândul său, managerul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Anna Akhalkatsi, a spus că instituția pe care o reprezintă va oferi asistență la modernizarea mai multor servicii guvernamentale, inclusiv și cele aferente achizițiilor publice. „Avem o echipă internațională de expertiză și putem oferi suport în implementarea acestor reforme”, a conchis managerul de țară al Băncii Mondiale.