Ministra Finanțelor a semnat la Bratislava Protocolul de modificare a Convenției pentru evitarea dublei impuneri între Moldova și Slovacia

Marți, 10/09/2024 - 18:33 |

În cadrul unei vizite oficiale la Bratislava, ministra Finanțelor, Victoria Belous, a semnat, alături de ministrul Finanțelor slovac, Ladislav Kamenický, Protocolul de modificare a Convenției între Republica Moldova și Republica Slovacă pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, aplicabil impozitelor pe venit și pe proprietate. Semnarea a avut loc în marja vizitei oficiale a Prim-Ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, în Republica Slovacia.

Republica Moldova este parte la această Convenție din anul 2003. Modificarea convenției vizează îmbunătățirea cooperării bilaterale, stimularea activității economice externe, consolidarea investițiilor străine și alinierea prevederilor Convenției la Standardele Minime BEPS (Erodarea Bazei Impozabile și Transferul Profiturilor), incluse în Modelul Convenției OCDE pentru anul 2017.

În cadrul vizitei, ministra Victoria Belous a avut, de asemenea, o întrevedere bilaterală cu omologul său slovac, Ladislav Kamenický. Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea intensificării dialogului și cooperării în domeniul finanțelor publice. Doamna Belous a subliniat că această vizită reprezintă un pas important în aprofundarea parteneriatului moldo-slovac și în identificarea unor noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, contribuind totodată la sprijinirea obiectivelor de integrare europeană ale Republicii Moldova.