Ministerul Finanțelor a primit Diploma AGE pentru susținerea și promovarea transformării digitale, cu ocazia marcării celor 10 ani de la lansarea MPay

Mie, 20/09/2023 - 16:55 |

Secretarul de stat Vladimir Arachelov a participat la evenimentul public aniversar „Un deceniu de la lansarea Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay", organizat de Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică (AGE)". În cadrul evenimentului, Ministerului Finanțelor i-a fost acordată Diploma pentru contribuția substanțială în susținerea și promovarea transformării digitale și aportul incontestabil la dezvoltarea și modernizarea tranzacțiilor online și a domeniului Finteh în Republica Moldova, precum și cu ocazia marcării celor 10 ani de la lansarea Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

La eveniment au participat miniștri, deputați, secretari de stat, conducători ai instituțiilor publice și private care au menționat în discursurile lor importanța plăților electronice în dezvoltarea unei administrații publice moderne și digitale, precum și a unei economii competitive și transparente.

“Serviciul MPay are un rol important în eficientizarea activităților Ministerului Finanțelor, inclusiv a Trezoreriei de Stat. Salutăm și susținem efortul vostru în diversificarea acțiunilor atât ce ține de partea MPay, de salarizarea în sectorul public, cât și de celelalte instrumente ce țin de guvernarea electronică, pe care le aveți pe rol și le dezvoltați. Acesta este un exemplu de sustenabilitate și totodată, un exemplu de prestare a serviciilor pentru a asigura confortul cetățenilor”, a menționat dl Arachelov. 

Serviciul MPay este un serviciu digital modern, o inițiativă inovatoare a Guvernului pentru a facilita și simplifica procesele de plată în relația dintre cetățeni și instituțiile guvernamentale. Serviciul a fost lansat în septembrie 2013, de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Guvern cu suportul Grupului Banca Mondială.