Vizita directorului regional al Băncii Mondiale pentru Europa de Est, Arup Banerji la Ministerul Finanțelor

Jo, 15/06/2023 - 15:47 |

Stadiul proiectelor în curs de derulare și noile perspective de parteneriat cu Republica Moldova au fost discutate la Minister, de ministra Veronica Sirețeanu și echipa, cu directorul regional al Băncii Mondiale pentru Europa de Est, Arup Banerji și managerul de țară al Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja.

Veronica Sirețeanu a menționat suportul valoros acordat de Banca Mondială Republicii Moldova, în special a mulțumit pentru suportul bugetar primit în acest an pentru realizarea reformelor de politici sau instituționale îndreptate spre atingerea rezultatelor în mai multe domenii prioritare, prin Programul operațiuni de politici de dezvoltare (DPO) instrument al Băncii Mondiale. De asemenea, părțile au discutat despre procesul de coordonare a asistenței externe și despre necesitatea mai bunei asigurări a productivității unităților de implementare. 

La rândul său, directorul regional pentru Europa de Est al Băncii Mondiale a reconfirmat angajamentul și deschiderea pentru colaborare și intervenție la prioritățile agendei guvernamentale actuale.