Ministrul Dumitru Budianschi a fost în vizită de lucru la Bălți

Jo, 07/07/2022 - 16:50 |

În marja organizării ședinței Guvernului din 6 iulie curent, în municipiul Bălți, ministrul Dumitru Budianschi s-a întâlnit cu contribuabilii și angajații instituțiilor subordonate Ministerului Finanțelor din regiunea Nord.

Inițial, ministrul Finanțelor împreună cu viceprimarul municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii și directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Petru Griciuc, au avut o întrevedere cu contribuabilii din regiune.

În cadrul discuției participanții au avut un dialog constructiv și au fost identificate o serie de dificultăți cu care se confruntă la moment oamenii de afaceri, legate de sistemul de impozitare și activitate antreprenorială, printre care: impozitarea tichetelor de masă, impozitul pe venit, impozitul unic în agricultură, restituirea accizelor la motorină pentru producătorii agricoli, prețurile de transfer, impozitarea panourilor fotovoltaice dar și alte subiecte actuale.

Ulterior, Dumitru Budianschi s-a întâlnit cu conducătorii și angajații Direcției deservire fiscală, Direcției teritoriale inspectare financiară și Trezoreriei Regionale din Bălți. În cadrul discuțiilor cu angajații acestor entități s-a discutat despre activitatea acestora și condițile de muncă, precum și au fost comunicate problemele cu care se confruntă.

În context, dl Budianschi a menționat că va examina toate solicitările și vor fi luate măsurile de rigoare pentru soluționarea acestora.

Totodată, ministrul a pus accent pe importanța menținerii dialogului constructiv cu reprezentanții administrației publice locale.

La rândul lor, participanții la ședințe au mulțumit pentru decizia autorităților de a relua vizitele în teritoriu a membrilor Guvernului, pentru informațiile prezentate, precum și pentru răspunsurile oferite la întrebările adresate.