S-a desfășurat a doua ediție a Cupei Ministrului Finanțelor la Jocuri Intelectuale

Lun, 25/06/2018 - 09:30 |

Duminică, 24 iunie curent, Ministerul Finanțelor în colaborare cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale au organizat Cupa Ministrului Finanțelor la Jocuri Intelectuale – ediția a II-a, unde au participat 16 echipe. Competiția a fost organizată în formatul Cupelor Ce? Unde? Când?, în cadrul cărora echipele formate din 6 jucători au intrat într-o competiție de 36 întrebări care au vizat o varitate largă de subiecte despre finanțele publice.

Toate echipele au demonstrat vaste cunoștințe și abilități de a raționa logic iar ocupanții locurilor I, II și III au fost premiați cu diplome, medalii și jocuri de societate.

Astfel, conform clasamentului, locul III ia revenit echipei „WTH”, pe locul II s-a clasat echipa „Asachi”, iar câștigătorii Cupei echipa „POKERFACE”. Tot în cadrul concursului a fost oferit și un premiu pentru echipa „Ö”, care a fost desemnată „Simpatia organizatorilor”.

Premiile au fost înmînate de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

“Astăzi, am oferit o singură Cupă a ministrului Finanțelor la Jocuri Intelectuale, deși toți participanții au demonstrat vaste cunoștințe și abilități de a raționa logic. M-am convins, încă odată, că tinerii din țara noastră sunt talentați, chiar dacă azi, s-a vorbit despre un domeniu atât de special și important: ,,finanțele”, iar participanții au trebuit să răspundă la întrebări suficient de complicate în doar 60 secunde”, a menționat ministrul Finanțelor.

Educarea financiară este un element important în creșterea gradului de informare a publicului despre subiectele financiare, iar organizarea cupelor în formatul Ce? Unde? Cînd? reprezintă un canal de interacțiuni cu acesta.