Vizita viceministrului pentru afaceri internaționale în cadrul Ministerului Finanțelor din Japonia la Ministerul Finanțelor din Republica Moldova

Jo, 06/06/2024 - 13:09 |

Consolidarea cooperării economice și financiare a fost subiectul întrevederii ministrului Finanțelor, Petru Rotaru cu viceministrul finanțelor responsabil de relațiile internaționale al Japoniei, Masato Kanda, la data de 06 iunie 2024.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut schimb de opinii cu privire la situația economică, proiectele de asistență și investiții, precum și sprijinul oferit de guvernul japonez pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

În context, ministrul Rotaru a subliniat importanța cooperării cu partenerii internaționali și a exprimat recunoștința față de ajutorul Japoniei în domenii precum educația, agricultura și sănătatea, inclusiv și în gestionarea crizei refugiaților ucraineni.

Viceministrul Kanda a apreciat eforturile Moldovei de a oferi suport țării vecine și a reiterat angajamentul Japoniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale și interinstituționale, evidențiind necesitatea continuării dialogului și cooperării.

În concluzie, ambele părți au reafirmat dorința de a fortifica legăturile economice și de a promova dezvoltarea durabilă a relațiilor bilaterale.

Masato Kanda în vizita sa la Ministerul Finanțelor a fost însoțit de Toshitaka Nagase, consilier pentru afaceri internaționale, Miki Hayakawa, director adjunct al Biroului Internațional de Coordonare, și Shiki Hino, al doilea secretar al Ambasadei Japoniei în Moldova.