Subiectul tranzacțiilor cu așa numitele ”criptomonede” în Republica Moldova, discutat în cadrul Ministerului Finanțelor

Mie, 03/04/2019 - 20:23 |

Astăzi, în cadrul Ministerului Finanțelor a avut loc o ședință, ce a vizat tranzacțiile cu așa numitele ”criptomonede”. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Justiției, Băncii Naționale a Moldovei, Inspectoratului General de Poliție, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Serviciului Fiscal de Stat.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre situația curentă privind utilizarea și efectuarea tranzacțiilor cu așa numitele ”criptomonede” în Republica Moldova, riscurile aferente tranzacțiilor respective, experiența și abordarea internațională a fenomenului ”criptomonedelor”. Totodată, în cadrul discuțiilor s-au identificat potențiale soluții și măsuri necesare de întreprins în vederea reglementării fenomenului ”criptomonedei” în Republica Moldova, în scopul parvenirii și evitării riscurilor de evaziune fiscală, de spălare a banilor și finanțare a terorismului.

În final, reieșind din amploarea și impactul riscurilor și consecințelor negative aferente tranzacțiilor cu ”criptomonede”, Viorica Pricop, Secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, a accentuat importanța intervenirii autorităților și instituțiilor de rigoare în vederea luării de atitudine și întreprinderii măsurilor ce se impun în raport cu fenomenul ”criptomonedei”, fapt ce ar asigura securitatea națională a Republicii Moldova.