Situația bugetară și economică din Republica Moldova, subiect de discuție la Ministerul Finanțelor cu o delegație din Germania

Marți, 11/06/2024 - 16:47 |

O delegație formată din reprezentanți din cadrul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) al Germaniei, Agenției Germane pentru Dezvoltare (GIZ) și a Băncii Germane de Investiții și Dezvoltare (KFW), au efectuat o vizită de lucru la Ministerul Finanțelor.

În cadrul întâlnirii, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Vladimir Arachelov, a discutat cu delegația germană despre situația economică și bugetară a Republicii Moldova. Dialogul a inclus și prioritățile de asistență externă din partea partenerilor germani, în contextul negocierilor bilaterale.

De asemenea, au fost abordate prioritățile Ministerului Finanțelor pentru viitoarele proiecte de cooperare, care urmează să fie stabilite în cadrul negocierilor guvernamentale din anul 2025. O atenție deosebită a fost acordată nevoilor de asistență în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Participanții au discutat și despre rolul Ministerului Finanțelor în coordonarea ajutorului extern și contribuția la proiectele de dezvoltare. S-a pus accent pe procedurile de aprobare și implementare a proiectelor de cooperare financiară conform noului regulament privind investițiile de capital.