Sesiuni de informare pentru programul Interreg NEXT România – Republica Moldova: Bălți – 25 mai, Chișinău – 30 mai

Lun, 22/05/2023 - 11:02 |

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Oficiul Antenă al Secretariatului Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, reprezentată de Oficiul pentru Gestionarea Programelor de Asistență Externă vă invită la sesiunile de informare dedicate Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027. 

Evenimentele se vor desfășura în format fizic în următoarele locații: mun. Bălți – 25 mai 2023, mun. Chișinău – 30 mai 2023. Locația și agenda sesiunilor vor fi comunicate participanților înainte de eveniment.

Sesiunile de informare, adresate potențialilor beneficiari din Republica Moldova, au scopul de a informa cu privire la oportunitățile de finanțare disponibile prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.  

Evenimentul își propune să informeze despre noile oportunități de cooperare România – Republica Moldova, prioritățile Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, tipurile de activități care pot primi finanțare, criteriile de eligibilitate, etapele apelului de propuneri, criteriile de evaluare și alte informații utile.

Pentru a participa la sesiunile de informare urmează să completați formularul de înregistrare. Data limită de înregistrare este 23 mai 2023, ora 18.00.

Notă: Aprobat la 30 noiembrie 2022 de Comisia Europeană, Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, la care se va adăuga contribuția de 10% a beneficiarilor. Luând în considerare următoarele priorități: Comunități verzi, Dezvoltare socială transfrontalieră și Cooperare transfrontalieră, Programul va finanța proiecte care au drept scop modernizarea sistemului sanitar, dotarea și modernizarea școlilor și a altor instituții de învățământ, dezvoltarea turismului în zona de frontieră. De asemenea, vor primi finanțare proiecte care vizează consolidarea capacității administrative, prevenția și pregătirea pentru intervențiile în situații de urgență. Aria programului acoperă întregul teritoriu al Republicii Moldova și județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați din România.