Secretarul general de stat, Ion Chicu s-a întrunit astăzi într-o ședință cu experții Băncii Mondiale

Vin, 03/08/2018 - 15:25 |

În cadrul întrevederii, experții Băncii Mondiale au prezentat Raportul privind analiza cheltuielilor publice și instituționale din sectorul justiției, unde au expus percepțiile generale față de sistemul de justiție din Republica Moldova, atitudinile față de punerea în aplicare a reformei din sectorul justiției, și evaluarea condițiilor de muncă ale angajaților din sistemul judecătoresc. La fel, experții au prezentat rezultatele unui sondaj realizat în perioada august-octombrie 2017, care apreciază percepția cetățenilor față de domeniul respectiv.

De asemenea, experții au venit și cu niște recomandări privind perspectivele de viitor în implementarea reformei sectorului justiției pentru a spori independența, responsabilitatea, imparțialitatea și transparența sistemului de justiție.

La rîndul său, Secretarul general de stat a mulțumit experților pentru comentariile și recomandările oferite, menționînd disponibilitatea Ministerului Finanțelor de a contribui la îmbunătățirea sistemului judiciar, acesta rămânând a fi un domeniu prioritar pentru Republica Moldova.