Secretara de stat Cristina Ixari a participat la Conferința Fintech for SMEs 2024

Lun, 20/05/2024 - 11:55 |

Experți și participanți din Republica Moldova și din străinătate s-au reunit în cadrul Fintech for SMEs Conference 2024 pentru a prezenta soluții financiare eficiente și accesibile IMM-urilor (Întreprinderi Mici și Mijlocii), instrumente pentru gestionarea mai eficientă a finanțelor, inclusiv procesarea simplificată a plăților și gestionarea facturilor.

Secretara de stat Cristina Ixari a participat la eveniment, unde a vorbit despre rolul politicilor regulatorii în stimularea adoptării soluțiilor Fintech de către IMM-uri.

În intervenția sa, dna Ixari a menționat câteva acțiuni întreprinse de autorități în sprijinul sectorului Fintech, cum ar fi:  importul de servicii, restituirea TVA și serviciile de facturare.

„Un aspect important pentru contabili este revizuirea documentelor primare contabile cu regim special, care au fost abrogate – aceasta fiind o dovadă a încrederii statului în contribuabilul său. Un alt aspect important este sistemul de informare automatizat MEV (Monitorizarea Electronică a Vânzărilor), care oferă o mulțime de beneficii, inclusiv emiterea bonurilor electronice la adresa de e-mail a cumpărătorului, ceea ce aduce avantaje și transparență”, a remarcat secretara de stat.

Cu această ocazie, dna Ixari a subliniat angajamentul Ministerului Finanțelor de a susține dezvoltarea tehnologiilor financiare și de a facilita accesul IMM-urilor la soluții inovatoare în activitatea financiară, contribuind astfel la creșterea competitivității și transparenței.