Primele analize și concluzii prezentate în cadrul grupului de lucru responsabil pentru optimizarea raportării statistice

Sâm, 13/04/2019 - 10:38 |

Ministerul Finanțelor a convocat vineri, 12 aprilie 2019, o nouă ședință a grupului de lucru responsabil de optimizarea raportării statistice.

În cadrul ședinței au fost expuse constatările membrilor grupului de lucru în urma procesului de analiză a formularului „Ancheta Structurală Anuală”. Astfel, s-a constatat necesitatea comasării sau eliminării anumitor indicatori după efectuarea unei analize și contrapunerea datelor prezentate de către agenții economici prin formularul respectiv cu alte surse informaționale.

Totodată, în cadrul ședinței s-a convenit asupra introducerii obligativității depunerii de către agenții economici a rapoartelor statistice în formă electronică. În același timp, s-a propus opțiunea de extindere a termenului de depunere a rapoartelor statistice în format electronic.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a examinat posibilitatea de precompletare a unor rapoarte statistice depuse anual, în baza informațiilor colectate anterior.

Conducerea Ministerului Finanțelor a menționat că procesul de optimizare a raportării statistice este unul complex și a mulțumit celor prezenți pentru implicare.

La final de ședință grupul de lucru a convenit asupra unui plan de acțiuni concis care cuprinde analiza detaliată a următorului raport statistic.