Oportunitate de a participa la Forumul de parteneriat organizat în cadrul POC BMN 2014-2020

Lun, 09/07/2018 - 11:10 |

În toamna anului curent va fi lansat cel de-al doilea apel în cadrul Programului Operațional Comun pentru Bazinul Mării Negre (POC BMN) 2014-2020. În acest sens, Autoritatea de Management a Programului Operațional Comun, în colaborare cu Secretariatul Tehnic Comun și autoritățile naționale din țările participante, implicit și cu suportul proiectului TESIM, va organiza două forumuri de parteneriat, la Chișinău pe data de 26 septembrie 2018 și la Yerevan (Armenia) pe data de 23 octombrie 2018.

Evenimentele date sunt organizate pentru a oferi participanților oportunitatea de a identifica parteneri potriviți pentru a discuta dezvoltarea ideilor de proiecte, dar și pentru a obține informații importante despre Program.

Organizatorii evenimentelor vor acoperi total/parțial costurile de participare. Doritorii de a participa la unul din forumuri se pot înscrie până la data de 31 iulie 2018. Lista participanților selectați va fi anunțată în luna august 2018. Informații despre procedura de aplicare pot fi obținute la următorul link https://blacksea-cbc.net/news/archive-news/partner-fora/.

Țările participante la POC BMN sunt Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia, Ucraina.

Publicarea acestui Anunț vine în contextul prevederilor Hotărârii Guvernului nr.377 din 25.04.2018, potrivit căreia Ministerul Finanțelor este instituţia naţională abilitată cu funcţia de coordonare la nivel naţional a asistenţei externe acordate de către comunitatea creditorilor/donatorilor.