Ministrul Finanțelor Petru Rotaru a participat la ședința anuală a Consiliului de conducere al Centrului de Excelență în Finanțe

Jo, 13/06/2024 - 18:48 |

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a participat la ședința anuală a Consiliului de conducere al Centrului de Excelență în Finanțe (CEF) din Ljubljana, Slovenia, desfășurată astăzi, 13 iunie 2024 la Chișinău. Reuniunea a fost condusă de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu. În cadrul ședinței, membrii Consiliului au revizuit și aprobat raportul financiar al CEF pentru anul 2023 și au discutat planurile și cadrele de guvernanță pentru perioada 2025-2026. 

Ministrul Petru Rotaru a subliniat aportul CEF în dezvoltarea capacităților instituționale și dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul financiar, contribuind astfel, la eforturile de îmbunătățire a managementului finanțelor publice și de implementare a reformelor economice.

Pe lângă reuniunea Consiliului de conducere, ședința anuală a inclus și Forumul CEF 2024 dedicat întăririi guvernanței competențelor în domeniul financiar. Participanții au discutat despre importanța consolidării instituțiilor publice, a creării unei culturi în care învățarea și schimbul de experiență sunt încurajate, îmbunătățirea abilităților de conducere și utilizarea managementului cunoștințelor pentru a menține persoanele talentate în cadrul organizațiilor.

La finalul reuniunii președinția prin rotație a Consiliului de conducere al CEF a fost predată ministrului muntenegrean a finanțelor, Novica Vuković.
CEF este o organizație internațională care are misiunea de a sprijini dezvoltarea capacităților profesionale prin instruirea funcționarilor din sectorul financiar din Europa de Sud-Est: https://www.cef-see.org/. Republica Moldova a aderat la organizație începând cu anul 2015. De-a lungul anilor, angajații Ministerului Finanțelor au participat la diverse activități de instruire organizate de CEF, în cadrul cărora au reușit să-și dezvolte capacitățile profesionale.