Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru a avut discuții cu reprezentanții APL din Strășeni

Marți, 11/06/2024 - 16:53 |

Posibilitățile de dezvoltare economică și financiară a localităților, beneficiile programelor guvernamentale, parcursul european al țării noastre și salarizarea sectorului bugetar au fost subiectele discutate de către ministrul Finanțelor Petru Rotaru cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Strășeni.

„Anul acesta încercăm să consolidăm veniturile proprii ale autorităților publice locale. Am făcut câteva iterații în acest sens. Conlucrarea noastră se bazează pe mecanisme clare care acoperă necesitățile autorităților și oferă acces la fondurile de investiții cum ar fi Fondul Național de Dezvoltare Regional”, a menționat Petru Rotaru, încurajând astfel autoritățile locale să identifice noi modalități de atragere a investițiilor și să accede la aceste fonduri pentru dezvoltarea satelor și orașele din raion.

Totodată, dl Rotaru a menționat despre angajamentul  Ministerului Finanțelor de elaborare a bugetului și politicii fiscale pentru anul viitor și aprobarea acestora în termen, subliniind că colaborarea cu autoritățile locale în acest sens este esențială pentru atingerea obiectivelor propuse, iar raionul Strășeni este un exemplu de buna practică și guvernare.

În cadrul discuțiilor reprezentanții autorităților publice locale au abordat subiecte de actualitate, legate de necesitățile și provocările specifice ale comunității lor, cum ar fi: îmbunătățirea accesului la servicii publice; necesitatea modernizării infrastructurii, implementarea proiectelor de dezvoltare rurală și altele.

Vizita și dialogul purtat reprezintă angajamentul Ministerului Finanțelor de a consolida cooperarea  cu APL pentru promovarea dezvoltării economice și durabile a localităților din țară.