Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu adjunctul administratorului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman

Lun, 08/07/2019 - 16:31 |

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut astăzi, 08 iulie 2019, o întrevedere cu adjunctul administratorului Biroului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman. La întrevedere a participat și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan. Părțile au discutat despre proiectele realizate în Republica Moldova cu suportul USAID, prioritățile Guvernului în domeniul asistenței externe, precum și despre oportunitățile de cooperare ulterioare.

Ministrul Finanțelor a mulțumit USAID și Statelor Unite pentru suportul acordat constant, evidențiind proiectul de asistență tehnică ”Creșterea competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor” ca unul deosebit de eficient și de succes. De asemenea, Natalia Gavrilița a vorbit despre necesitatea suportului financiar flexibil și rapid pentru Moldova. În acest sens, conducerea Ministerului Finanțelor a anunțat că, în luna septembrie a anului curent, va fi convocată o ședință în cadrul căreia vor fi stabilite prioritățile Guvernului în domeniul asistenței externe, coordonată de Ministerul Finanțelor.

La rândul său, adjunctul administratorului Biroului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman a dat asigurări că atât USAID, cât și Ambasada SUA, vor susține în continuare Republica Moldova. Totodată, oficialul a subliniat necesitatea implicării cetățenilor din diasporă în democratizarea Republicii Moldova.

Și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan a exprimat susținerea parcursului de devzoltare al Republicii Moldova, precum și disponibilitatea Statelor Unite ale Americii de a oferi în continuare suport financiar și tehnic țării noastre.

La final, părțile au convenit să aibă un dialog permanent pentru a identifica noi oportunități de cooperare. Ministerul Finanțelor a exprimat disponibilitatea de a oferi toate informațiile necesare în acest sens.