Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, Dmitry Pankin

Mie, 29/05/2019 - 12:08 |

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, Dmitry Pankin. În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre proiectele implementate în Republica Moldova cu suportul Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, precum și despre oportunitățile de colaborare ulterioare.

În debutul ședinței, Ion Chicu a mulțumit pentru suportul acordat Republicii Moldova de către Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre. Totodată, ministrul Finanțelor a menționat că modernizarea infrastructurii va rămâne în continuare o prioritate a Guvernului Republicii Moldova și a invitat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre să susțină acest domeniu.

La rândul său, președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, Dmitry Pankin a apreciat evoluția pozitivă a situației macroeconomice din Republica Moldova. De asemenea, Dmitry Pankin a declarat că în acest an urmează să fie elaborată strategia de țară pentru Republica Moldova. În acest sens, Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre urmeză să stabilească domeniile de interes pentru care va acorda suport. În prezent, Banca poartă discuții cu mai multe companii private din Republica Moldova și este interesată de susținerea sectorului de microfinanțare.

La final, părțile au convenit să aibă un dialog permanent pentru a identifica noi proiecte pentru care Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre ar putea oferi suport. De asemenea, Ministerul Finanțelor a exprimat disponibilitatea de a oferi toate informațiile necesare în acest sens.