Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut o întrevedere cu misiunea Comisiei Europene, aflată într-o vizită în Republica Moldova

Joi, 06/06/2019 - 16:11 |

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu o misiune a Comisiei Europene, condusă de Mathieu Bousquet, șeful unității – Georgia, Moldova și cooperarea transfrontalieră a vecinătății. În cadrul ședinței, părțile au discutat despre situația macroeconomică din Republica Moldova, proiectele implementate cu suportul financiar al Uniunii Europene, precum și despre oportunitățile de cooperare ulterioare. 

În debutul ședinței, ministrul Finanțelor, Ion Chicu a salutat prezența oficialilor europeni și a mulțumit pentru suportul constant oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Referindu-se la situația macroeconomică a Republicii Moldova, Ion Chicu a menționat că încasările la bugetul de stat în anul 2019 sunt mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a reformei fiscale demarată în anul 2018. De asemenea, Ion Chicu s-a referit și la creșterea salariilor în anul curent, care vor genera venituri suplimentare la bugetul de stat.

La rândul său, șeful unității – Georgia, Moldova și cooperarea transfrontalieră a vecinătății, Mathieu Bousquet a declarat că politica de vecinătate a Uniunii Europene rămâne aceeași și UE dorește să ofere în continuare suport Republicii Moldova. În context, oficialul a menționat că urmează să fie efectuată o evaluare a realizării condiționalităților impuse Republicii Moldova pentru acordarea suportului bugetar din partea Uniunii Europene. 

La final, părțile au convenit să aibă un dialog permanent, iar Ministerul Finanțelor a exprimat disponibilitatea de a oferi toate informațiile necesare.