Ministrul Finanțelor a efectuat o vizită de lucru la Edineț pentru a discuta cu autoritățile publice locale

Lun, 27/11/2023 - 11:44 |

Ministrul finanțelor Petru Rotaru s-a deplasat vineri, 24 noiembrie curent, în raionul Edineț, unde s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) din regiune. Discuțiile s-au referit la sustenabilitatea bugetar-fiscală a autorităților locale, proiectele investiționale demarate prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și provocările cu care se confruntă acestea. 

Vizita a avut loc și în contextul îngrijorărilor exprimate de unii primari din țară privind capacitatea bugetelor locale de a asigura implementarea prevederilor legii bugetului de stat pentru 2023. În discuțiile purtate, ministrul Petru Rotaru i-a asigurat pe cei prezenți că „Ministerul Finanțelor valorizează conlucrarea pe care o are cu APL, de aceea depunem efort să răspundem la toate demersurile care vin din partea dumneavoastră. După cum cunoașteți, ne-am onorat integral obligațiile financiare în raport cu raionul Edineț”.

De asemenea, Petru Rotaru a comunicat primarilor din regiune că Ministerul Finanțelor este orientat spre identificarea soluțiilor la problemele cu care aceștia se confruntă și le-a atras atenția asupra importanței asigurării în continuare a sustenabilității bugetelor locale, care se află la autogestiune, în vederea acoperii cheltuielilor de personal.

Reprezentanții locali au menționat că aceste vizite sunt foarte utile și binevenite, exprimându-și aprecierea pentru relațiile eficiente de conlucrare pe care le au cu Ministerul Finanțelor. La rândul său, dl Rotaru a reiterat că instituția pe care o conduce va întreprinde în continuare toate acțiunile necesare pentru a asigura o comunicare eficientă cu APL, oferind suport necesar în soluționarea diferitor probleme ce țin de activitatea acestora.

Tot în cadrul vizitei de la Edineț, ministrul finanțelor s-a întâlnit cu angajații instituțiilor din subordinea Ministerului, cu care a discutat despre activitatea curentă și obiectivele din perioada următoare.