Ministru Finanțelor, Petru Rotaru, în vizită de lucru la Nisporeni

Lun, 20/05/2024 - 20:17 |

20 mai 2024, Chișinău – Astăzi, ministru Finanțelor, Petru Rotaru, a efectuat o vizită de lucru la Nisporeni. În cadrul acestei vizite, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții administrației publice locale, primarii din raion, precum și cu șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate.

Politicile promovate de Ministerul Finanțelor, precum cea salarială, bugetară și cea financiară raportate la domeniul de activitate a administrației publice locale, cooperarea dintre administrația publică centrală și locală, precum și provocările cu care se confruntă administrația locală, au fost subiectele abordate la respectiva întrevedere.

Totodată, dl Rotaru a menționat despre angajamentul actual și implicarea plenară a Ministerului Finanțelor în elaborarea bugetului și politicii fiscale pentru anul viitor și aprobarea acestora în termen, subliniind că colaborarea cu autoritățile locale în acest sens este esențială pentru atingerea obiectivelor setate.

Ministrul Rotaru a evidențiat și angajamentul său ferm față de consolidarea dialogului dintre Ministerul Finanțelor și autoritățile locale, această colaborare fiind esențială în dezvoltarea comunităților locale și pentru a răspunde nevoilor cetățenilor.

Vizita ministrul Finanțelor în Nisporeni a oferit o oportunitate de a cunoaște mai bine realitățile comunității și nevoile acesteia. Această inițiativă reflectă preocuparea Ministerului Finanțelor de a contribui la dezvoltarea regiunilor și pentru asigurarea unei guvernări eficiente și transparente.