Ministerul Finanțelor organizează mai multe activități dedicate educației financiare

Jo, 20/05/2021 - 16:52 |

Activitățile respective reprezintă continuarea evenimentelor lansate în cadrul Global Money Week 2021 și a campaniei naționale de educație financiară „Bugetul public este bugetul tău”, și sunt organizate de Ministerul Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe în colaborare cu A.O. FINEDU.

Astfel, în perioada 26 mai – 2 iunie curent, se vor desfășura următoarele activități:

Miercuri, 26 mai, ora 16:00, va avea loc al doilea webinar din seria Public Finance Talks cu tematica: „Control asupra utilizării banilor publici”,  dedicat elevilor din toată țara, care are ca scop explicarea unor concepte fundamentale privitor la controlul asupra utilizării banilor publici. Subiectul va fi prezentat de către dl Petru ROTARU, Membru al Curții de Conturi și Alexei SECRIERU, Director al Inspecției Financiare.

Pentru a vă înregistra la acest eveniment, este necesar să completați un formular de înregistrare, care poate fi accesat aici: (https://forms.gle/idQHDkC4xoriADL57).

Joi, 27 mai, ora 15:00, va avea loc a doua ediție a Mini-Turnamentului de Dezbateri cu genericul: ”Taxa pentru posesorii de câini ar trebui abolită”. 

Competiția va fi co-moderată de Corina PAVLIȘCIUC - șefă adjunctă a Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor, Valentina TIMOFEEV - șefă interimar al Direcției cooperare și schimb de informații, Serviciul Fiscal de Stat și dl. Pavel CERBUȘCA, director al Liceului Teoretic Republican ”Aristotel”.

Duelurile vor fi difuzate live pe această pagina https://bit.ly/3449Xnm.

Miercuri, 2 iunie, ora 16:00, va avea loc a doua ședință a Clubului Finanțelor Publice, dedicat studenților. Subiectul discutat în cadrul Clubului este ”Introducerea și scoaterea bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele fizice” și va fi prezentat de către Viorel PLUGARI - Șef interimar, Secția control vamal al Direcției organizarea controlului vamal și facilitarea comerțului, Serviciul Vamal.

Pentru  a vă înregistra la acest eveniment, este necesar să completați un formular de înregistrare, care poate fi accesat aici: (https://forms.gle/k5r3uV1vv8SC3nWr5).

Toate activitățile vor avea loc online, participarea la acestea va fi gratuită iar conectarea va fi posibilă prin accesarea unui link de acces.

Mai multe informații despre evenimentele de mai sus pot fi găsite pe pagina de Facebook a campaniei https://bit.ly/3449Xnm.