Ministerul Finanțelor a organizat un atelier în domeniul planificării activității de audit intern

Mie, 27/12/2023 - 15:19 |

Ministerul Finanțelor a organizat un atelier de lucru privind planificarea activității de audit intern, moderat de șefa Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanțelor, Ludmila Popa,  și șefa Direcției audit intern a Primăriei mun. Chișinău, Raisa Cotorobai. Evenimentul a adunat conducători ai subdiviziunilor de audit intern din cadrul mai multor autorități publice, cu scopul de a îmbunătăți capacitățile de planificare strategică și operațională. 

Atelierul a fost organizat pentru a crește eficiența auditului intern în administrația publică, activitate ce are un impact direct asupra modului în care sunt gestionate și supervizate resursele publice. Evenimentul a constituit un prilej de a împărtăși experiența și de a reliefa principalele provocări în determinarea priorităților de evaluare, participanții având oportunitatea de a explora și aprofunda diverse aspecte ale auditului intern – orientări teoretice și practice, dar și noile cerințe de planificare a activității.

Sesiuni separate au fost dedicate discuțiilor cu privire la dezvoltarea funcției de audit intern în sectorul public. A fost prezentată o analiză a tendințelor actuale și a evoluției auditului intern, cu un accent special pe rolul și importanța acestuia în asigurarea transparenței și eficienței resurselor administrative.

Atelierul a fost încheiat cu o serie de concluzii și sugestii din partea participanților.

Ministerul Finanțelor se angajează să continue aceste inițiative, demonstrând angajamentul său față de principiile transparenței, responsabilității și excelenței în serviciul public.