Ministerul Finanțelor inițiază sesiunile de instruire pentru reprezentanții APL privind aspectele și rezultatele inspectărilor financiare

Lun, 21/05/2018 - 16:44 |

La solicitarea participanților la întrunirile comune a reprezentanților Ministerului Finanțelor și conducătorii direcțiilor finanțe din teritoriu, Ministerul Finanțelor a inițiat pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale (APL) de nivelul I și II, o serie de seminare dedicate inspectărilor financiare efectuate pe parcursul anului 2017 în raioane, de către Inspecția Financiară. În special, subiectele abordate în cadrul sesiunilor respective vor fi corectitudinea aplicării cadrului normativ în procesul managementului financiar și încălcările frecvente în acest sens.

Instruirile vor fi moderate de către reprezentanții Inspecției Financiare și vor participa reprezentanții oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, șefii Direcției finanțe, primarii și contabilii-șefi din cadrul primăriilor și secretarii consiliilor locale.

Ședințele se vor desfășura în perioada 23 mai – 12 iunie curent, în sălile de ședințe ale centrelor raionale. Graficul poate fi accesat aici.