Ministerul Finanțelor are trei secretari de stat noi

Mie, 16/10/2019 - 18:32 |

Ministerul Finanțelor are un nou secretar de stat. Viorelia Lazăr a fost numită în funcția de Secretar de stat prin Dispoziția Guvernului nr. 224-d din 9 octombrie 2019.

Viorelia Lazăr are o experiență de peste 20 de ani în domeniul managementului de afaceri, dezvoltând aptitudini excelente de leadership și organizare. De asemenea, are expertiză în domeniul achizițiilor, comerțului și logisticii internaționale de mărfuri. Pe parcursul activității profesionale a oferit soluții IT, a dezvoltat și implementat proiecte de nivel național și local în sectorul tehnologiilor informaționale.

Amintim că, pe data de 4 septembrie, anul curent, au fost numiți în funcția de Secretar de stat al Ministerului Finanțelor Sergiu Luca și Dumitru Udrea.

Ultimul post de muncă al lui Sergiu Luca a fost în calitate de consilier principal în modelarea riscurilor în cadrul unui mare grup financiar canadian Desjardins, unde a fost responsabil de inovații în modelarea cantitativă a riscurilor. Are experiență în inovații în sistemul financiar, analiza macroeconomică gestiunea capitalului instituțiilor financiare. De asemenea, a activat în domeniul politicilor publice în Republica Moldova.

La rândul său, Dumitru Udrea are o experiență de mai bine de 15 ani în administrarea proiectelor și programelor finanțate de partenerii externi de dezvoltare. A fost lider de echipă în cadrul instrumentelor de finanțare ale Uniunii Europene, inclusiv programelor de suport bugetar, instrumentele Twinning și TAIEX. A deținut funcția de conducător în negocierea finanțării proiectelor de reabilitare a infrastructurii, precum și alte domenii cheie. În ultimii trei ani a administrat o afacere în domeniul agriculturii.

CV-urile Secretarilor de stat pot fi accesate AICI.