Lansarea celui de-al 7-lea apel de granturi în cadrul proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” destinat grupurilor de producători

Vin, 21/12/2018 - 14:13 |

În perioada 20 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019 în cadrul proiectului finanțat de Banca Mondială ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P),  grupurile de producători care își desfășoară activitatea în domeniul horticol sau zootehnic (colectarea și/sau procesarea mierii de albini și colectarea și/sau procesarea laptelui) pot solicita finanțare nerambursabilă de până la 350 mii dolari SUA pentru procurarea utilajului post-recoltă și echipamentului tehnologic.

Pentru a beneficia de grant, grupurile de producători trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri cu activitate individuală de cel puțin 3 ani în sectorul horticol sau 1 an în sectorul zootehnic și să asigure co-finanțare de minimum 50% din valoarea costurilor eligibile. Sunt invitate să participe atât grupurile nou formate, cât și cele finanțate în cadrul apelurilor precedente, care doresc să completeze finanțarea obținută până la plafonul cumulativ de 350 mii dolari SUA per grup în vederea extinderii afacerii.

Dosarele vor fi depuse la oficiile teritoriale ale AIPA.  Detalii despre criteriile de eligibilitate și setul de documente necesare sunt disponibile pe pagina web www.aipa.gov.md sau www.capmu.md.

Programul de granturi ”FACILITAREA ACCESULUI LA PIEȚELE DE DESFACERE”  din cadrul MAC-P se află la cea de-a șaptea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și până în prezent, au fost finanțate 34 grupuri de producători, care au unit 195 producători agricoli. Valoarea totală a resurselor de grant debursate constituie 9,2 mln. dolari SUA, iar co-finanţarea asigurată de Grupurile de Producători reprezintă cca 12 mln dolari SUA.

Pentru mai multe detalii accesați link-ul: http://www.capmu.md/2018/12/apel-pentru-participare-la-programul-de-granturi-investitionale-destinat-grupurilor-de-producatori/