INVITAȚIE: Discuție publică pe Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice, componenta: „Politici fiscale și vamale și administrarea veniturilor”

Vin, 22/09/2023 - 13:14 |

În calitate de țară candidată, Republica Moldova va trebui să depună eforturi susținute pentru a progresa pe calea de aderare la Uniunea Europeană, în special, este necesar de a implementa plenar o guvernanță sănătoasă a finanțelor publice, precum și de a aplica o cooperare mult mai strânsă pe segmentul finanțelor publice. Îmbunătățirea managementului finanțelor publice reprezintă una dintre prioritățile Guvernului în procesul de aderare la UE, acțiune ce se va realiza, inclusiv, prin implementarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice pe anii 2023-2030, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 22/2023.

Având în vedere că Strategia va servi drept punct de referință pentru angajamentul Republicii Moldova de a asigura o bună guvernanță și o bună gestiune financiară, și urmărind obiectivul Ministerului Finanțelor de a informa și a comunica cu subiecții pe care îi vizează acest proces, Ministerul Finanțelor organizează o discuție publică pe subiectul implementării Strategiei ce vizează Componenta 5: „Politici fiscale și vamale și administrarea veniturilor”.

Evenimentul va avea loc marți, 26 septembrie 2023, între 15:30-17:30, în Sala Mare a Ministerului Finanțelor (etajul 4). Agenda este disponibilă aici: https://bit.ly/48sRvVQ

Astfel, avem deosebita onoare de a invita reprezentanți ai societății civile, organizațiilor non-guvernamentale, mediului de afaceri, autorităților publice centrale și locale, mass-media și alți actori interesați de subiectul anunțat.

Confirmarea participării se va efectua până luni, 25 septembrie, ora 13:00, prin completarea următorului formular https://bit.ly/3t9IVuY . 

Evenimentul este organizat cu suportul proiectului “Misiune a Înalților Consilieri ai UE”.