INVITAȚIE DE PRESĂ

Lun, 22/10/2018 - 15:05 |

Ministerul Finanțelor invită jurnaliștii marți, 23 octombrie, ora 10:00 la ceremonia de deschidere a Forumului Regional privind Achizițiile Publice și miercuri, 24 octombrie, ora 9:30 la conferința de presă la subiectul reformelor și angajamentelor Republicii Moldova în procesul de aliniere a achizițiilor publice din țara noastră la standardele internaționale.

Ceremonia de deschidere a Forumului Regional va avea loc marți începând cu ora 10:00 în incinta Castelului Mimi (str. Dacia 1, satul Bulboaca, raionul Anenii Noi). Evenimentul va fi deschis de către Ministrul Finanțelor Octavian Armașu împreună cu Directorul General Adjunct al Organizației Mondiale a Comerțului Domnul Allan Wolff.

O conferință de presă susținută de domnii Octavian Armașu și Allan Wolff la subiectul reformelor și angajamentelor Republicii Moldova în procesul de aliniere a achizițiilor publice din țara noastră la standardele internaționale, va avea loc în data de 24 octombrie, miercuri, între orele 9.30-10.00 în incinta clădirii Parlamentului. Pentru a participa la conferința de presă este necesară confirmarea prezenței până marți, ora 14:00 la adresa de e-mail: dragalina.drenta@mf.gov.md

În perioada 23-26 octombrie la Chișinău se va desfășura în premieră Forumul Regional privind Achizițiile Publice unde vor participa reprezentanți ai 20 de state ale regiunii Europei de Est, Asia Centrală și țările din Caucaz. Forumul este organizat de către Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu OMC și Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD). 

Republica Moldova a ratificat Acordul plurilateral OMC privind achizițiile publice în iunie 2016 iar pe parcursul celor 2 ani de la implementare, autoritățile din Republica Moldova s-au angajat într-un proces de reformare a procedurilor de desfășurare a achizițiilor publice prin implementarea platformei MTender.