Funcționari publici debutanți, voluntari și studenți, familiarizați cu activitatea Ministerului Finanțelor

Joi, 11/04/2019 - 14:00 |

Ministerul Finanțelor a organizat miercuri, 10 aprilie 2019, o sesiune de informare privind activitatea ministerului. La eveniment au participat funcționari publici debutanți, voluntari și studenți care urmează stagiul de practică în cadrul Ministerului Finanțelor.

În debutul sesiunii, Dorel Noroc, șef al Direcției politici fiscale și vamale din cadrul Ministerului Finanțelor, a menționat că oportunitățile oferite de minister angajaților săi sunt mult mai multe decât cele oferite de mediul privat, iar persoanele care se manifestă în perioada stagiului de parctică au șanse foarte mari de a fi ulterior angajați în cadrul Ministerului Finanțelor. În context, Dorel Noroc, a reiterat deschiderea Ministerului Finanțelor pentru orice persoană care dorește să efectueze stagiul de practică în cadrul ministerului sau să desfășoare activitate de voluntariat, precizând că prin muncă succesul este inevitabil.

Cei prezenți au fost informați despre rolul Ministerului Finanțelor în cadrul administrației publice centrale, activitatea desfășurată de către instituție, precum și despre oportunitățile pe care le oferă Ministerul Finanțelor viitorilor angajați. Totodată, participanții au fost antrenați în mai multe activități practice, menite să dezvolte încrederea, cooperarea, comunicarea și spiritul de echipă.

De asemenea, colaboratorii instituției au prezentat informații ample despre sistemul și procesul bugetar, executarea bugetului, procesul de elaborare a politicii fiscale și vamale, managementul datoriilor publice, prevederi generale ale Legii contabilității, precum și direcțiile prioritare în activitatea Sindicatelor, inclusiv în cadrul Ministerului Finanțelor.

La rândul lor, participanții au manifestat interes și au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru organizarea unor asemenea evenimente, menționând că au obținut multe informații utile care îi vor ajuta în luarea unei decizii privind o eventuală angajare.