A fost aprobat Regulamentul cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022

Marți, 20/09/2022 - 08:05 |

Astăzi, 19 septembrie 2022, ministrul Finanțelor a semnat Ordinul nr. 91 cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali prin care s-a aprobat Regulamentul cu privire la acordarea creditelor fără dobândă concurenților electorali pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022.

Potrivit Regulamentului, creditele fără dobândă se alocă din bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea materială a campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022.

Beneficiari ai creditului respectiv pot fi partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, precum și candidații independenți.

Primirea creditelor de la bugetul de stat se face doar prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral.

Cuantumul creditului fără dobândă stabilit pentru concurenții electorali constituie: 25 mii lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică sau bloc electoral, și 5 mii lei pentru fiecare candidat independent.

Mai multe detalii vedeți în Regulament.  

Persoană de contact: Andrei Balan, Șef Direcția contencios și controlul legalității, telefon: 022-26-28-88, email: andrei.balan@mf.gov.md