EXIMBANK a cincea bancă în care cetățenii pot depune cereri pentru creditare prin intermediul Programului ”Prima Casă”

Mie, 02/05/2018 - 10:40 |

EXIMBANK începând cu 2 mai, este a cincea bancă în care cetățenii pot depune cereri pentru creditare prin intermediul Programului guvernamental ”Prima Casă”. Banca este pregătită să recepționeze cererile de finanțare în cadrul programului  în toate sucursalele din țară.

Programul de stat ”Prima Casă” lansat la 26 martie, este un proiect social prin care statul dorește să sprijine în mod direct pe toți cei care se află în fața achiziționării unei locuințe. Produsul este mai accesibil în comparație cu alte credite imobiliare întrucât acest program este realizat prin intermediul garanției de stat.

Beneficiar al programului”Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta de până la 45 de ani,  care au un loc de muncă oficial. Persoanele interesate de Program nu trebuie să aibă un alt imobil cu destinația locativă sau credit ipotecar activ, iar salariul lunar trebuie să fie de două ori mai mare decât rata lunară. Veniturile obținute peste hotare de soție, soț sau rudele de gradul întâi ale celor care vor accesa programul  vor fi considerate eligibile. Locuințele trebuie să fie finisate, date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile al Agenției Servicii Publice. Termenul de rambursare al creditului ipotecar, cu excepția achitării anticipate a acestuia, va fi de până la 25 de ani.

Implementarea programului va fi realizată prin intermediul ODIMM care este  delegată să emită garanții în numele şi pe contul statului, în favoarea  băncilor finanțatoare, care acordă credite ipotecare persoanelor fizice pentru cumpărarea unei locuinţe, acceptate în cadrul Programului.

Reamintim că cetățenii pot depune cereri de finanțare la băncile comerciale: Moldova Agroindbank, Moldinconbank, Victoriabank și Mobiasbancă, iar din 2 mai și la Eximbank. Cererile de acordare a creditului ipotecar vor fi depuse în orice filială a băncilor partenere din Chișinău și întreg teritoriul țării. Detalii despre Programul de stat ”Prima Casă” pot fi accesate pe pagina web www.primacasa.gov.md. De asemenea, persoanele interesate pot obține un răspuns detaliat, apelând la numărul de telefon (022) 22 60 65 (INFOLINE).