Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, a prezentat totalurile activității Instituției pentru anul 2018-trimestrul I, 2019 și obiectivele pentru 2019, în cadrul unei ședințe solemne cu prilejul Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor

Mie, 22/05/2019 - 17:16 |

Astăzi, 22 mai curent, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) în cadrul unei ședințe solemne cu prilejul Zilei Internaționale a Comunicațiilor și Societății Informaționale, a prezentat bilanțul activității Instituției pentru anul 2018 – trimestrul I, 2019, cele mai importante realizări ale instituției, precum și obiectivele pentru anul 2019. 

În context, directorul CTIF, Corneliu Jalobă a prezentat o scurtă retrospectivă a activității instituției care activează din 1 august 2018, în urma reorganizării și fuziunii a trei întreprinderi de stat ”Fintehinform”, ”Fiscservinform” și ”Vamservinform”, menționînd că în perioada de raportare, instituția pe care o conduce, a reușit să-și onoreze pe cinste principalele sale obiective și să mențină angajații într-o echipă bine consolidată care face față provocărilor din domeniul IT. 

În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului, Corneliu Jalobă a mulțumit conducerii Ministerului Finanțelor, fondatorul Instituției Publice CTIF, pentru susținere și încredere în potențialul instituției. De asemenea, directorul CTIF a mulțumit și angajaților instituției pentru eforturile depuse și spiritul de echipă, urându-le fiecăruia succese profesionale și prosperitate. ”Sunt sigur că împreună vom face față tuturor provocărilor și vom îndeplini cu succes sarcinile ce stau în fața noastră” a menționat Corneliu Jalobă. 

Totodată, participanții au fost informați despre activitatea mai multor departamente din cadrul Instituției în perioada de referință, dar și obiectivele prioritare în domeniul tehnologii informaționale, managementul serviciilor publice, precum și administrarea și prestarea serviciilor publice. 

Prezentă la eveniment, secretarul general de stat al Ministerului Finanțelor, Gabriela Cuneva a apreciat suportul zilnic al CTIF oferit Ministerului Finanțelor, pe această cale, din numele conducerii Ministerului Finanțelor, a felicitat întreaga echipă cu prilejul consemnării sărbătorii profesionale ”Ziua Internațională a Comunicațiilor și Societății Informaționale”, marcată la 17 mai. ”Apreciem înalt rolul Centrului în administrarea, dezvoltarea, menținerea și asigurarea funcționării sistemelor informaționale în domeniul finanțelor publice, achizițiilor publice, fiscal și vamal, precum și implementarea tehnologiilor informaționale în cadrul Ministerului și autorităților administrative din subordine în vederea eficientizării proceselor operaționale prin realizarea proceselor de reinginerie și digitizare a serviciilor publice. Vă urăm perspective de dezvoltare a domeniului, creștere a competitivității pe piața sectorului tehnologiilor informației, energie creatoare în beneficiul societății, multă sănătate și bunăstare”. 

La rîndul său, Ion Pîrgaru, Președintele Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a remarcat activitatea responsabilă a angajaților din sectorul IT, subliniind importanța domeniului atît pentru societate, cît și pentru viitorul informațional necesar pentru dezvoltarea țării. 

De asemenea, în cadrul evenimentului, pentru activitatea prodigioasă în domeniul tehnologiei informației și a comunicațiilor, înalt profesionalism, merite și contribuții substanțiale la dezvoltarea sectorului, mai multor angajați din cadrul CTIF li s-a conferit titlul onorific şi insigna ”Maestru în Comunicaţii” și Diplome de onoare.