Angajații Ministerului Finanțelor, au marcat într-un mod inedit Ziua Europei

Marți, 21/05/2024 - 11:54 |

În contextul marcării la 9 mai a Zilei Europei, în cadrul Ministerului Finanțelor a fost desfășurat un eveniment informativ și interactiv, în format quiz, la care au participat angajații ministerului și a instituțiilor din subordine.

În cadrul evenimentului, Ana Luca, secretar general adjunct al ministerului, a exprimat recunoștința față de angajații care au ales să participe la eveniment, a subliniat importanța acestuia și le-a mulțumit pentru faptul că au răspuns invitației de a sărbători împreună Ziua Europei. Totodată, doamna Luca a evidențiat rolul esențial al acestei sărbători în promovarea parcursului european al Republicii Moldova. Aceasta a subliniat că participarea activă a angajaților reflectă sprijinul pentru valorile europene și contribuie la consolidarea relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

În acest context, a avut loc și o prezentare dedicată subiectului „Uniunea Europeană – Republica Moldova”. Aceasta a oferit participanților oportunitatea de a înțelege funcționalitatea și valorile Uniunii Europene. Prezentarea a abordat diverse aspecte ce vizează Uniunea Europeană, de la istoria și structura sa instituțională, până la politicile și programele actuale. Scopul acestei prezentări a fost de a informa și de a inspira angajații, evidențiind beneficiile aderării la comunitatea europeană și importanța continuării reformelor pentru a atinge standardele necesare integrării.

Agenda evenimentului a continuat cu două activități interactive și educative. Printre acestea, a avut loc un quiz, unde participanții au avut ocazia să-și testeze cunoștințele despre Uniunea Europeană. Un alt moment captivant a fost competiția de asamblare rapidă a unui puzzle cu harta Europei.

Evenimentul s-a încheiat cu o ceremonie de premiere a câștigătorilor și cu un cuvânt de încheiere care a rezumat importanța activităților desfășurate și a subliniat angajamentul comun pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova.

Activitatea a fost realizată cu suportul Project Preparation Facility (PPF), finanțat de UE.