„Fintech este promotorul și acceleratorul soluțiilor inovatoare”, Olga Golban, secretar de stat al Ministerului la conferința Fintech Future

Jo, 13/04/2023 - 15:36 |

13 aprilie 2023, Chișinău - Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Olga Golban, a participat la evenimentul “Fintech Future Conference”, organizat de FinTech Hub, în perioada 12-13 aprilie curent.

În panelul dedicat discuțiilor despre rolul tehnologiei și cum aceasta poate fi utilizată pentru a sprijini reglementarea în sectorul financiar și cine sunt actorii cheie care influențează agenda Fintech, Olga Golban a remarcat importanța digitalizării sectorului financiar, menționând că comunicarea și interacțiunea cu actorii cheie în acest sens, sunt elemente indispensabile.

“Ministerul Finanțelor în calitate de promotor a tot ceea ce înseamnă sectorul financiar, încearcă, prin acțiunile realizate, să fie mai aproape de beneficiar și de business, astfel încât să asigure interconexiunea între toți participanții pieței. 

Totul se rezumă la resurse și timp, iar soluțiile propuse pe partea de Fintech se rezumă la optimizarea costurilor, ceea ce oferă resurse mai accesibile pentru participanții pieței, conexiuni mai operative pe plan local și internațional, dar și regândirea anumitor servicii”, a precizat secretarul de stat.

În luarea sa de cuvânt, dna Golban a mai zis că Fintech este promotorul și acceleratorul soluțiilor inovatoare, iar cooperarea și comunicarea cu business-ul pe acest segment ar putea genera idee strategice cu viziuni de viitor, menționând următoarele: „Pe platforma ministerului avem frecvent discuții prin care vrem să asigurăm un mediu concurențial sănătos, acest deziderat fiind prioritare pentru minister. Doar prin comunicare putem înțelege cum stau lucrurile, unde sunt probleme și cum le putem soluționa”.

Evenimentul a fost dedicat părților interesate din Fintech și industriilor conexe, inclusiv reprezentanților ministerelor, Băncii Naționale a Moldovei, băncilor comerciale, asociațiilor de afaceri, universităților și colegiilor, instituții publice cu rol de dezvoltare a antreprenoriatului, companiilor din domeniul FinTech, IT și sectoarelor conexe.