De Ziua funcționarului public angajații Ministerului Finanțelor au primit aprecieri pentru profesionalism și rezultate

Marți, 25/06/2024 - 14:23 |

Astăzi, funcționarilor publici din cadrul Ministerului Finanțelor le-au fost acordate diplome de onoare, în semn de recunoștință pentru profesionalism, rezultate performante și contribuția adusă la realizările instituției și modernizarea continuă a sistemului finanțelor publice.

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru, alături de secretarul general și secretarii de stat a transmis un mesaj de felicitare angajaților: “Funcționarii publici sunt o verigă importantă în actul administrației publice, iar Ministerul Finanțelor reprezintă un element determinant în acest proces. Anul acesta, pe lângă responsabilitățile ample pe care le avem, ne-am angajat în realizarea celui mai important obiectiv național: integrarea europeană. Succesul în această misiune depinde în mare măsură de dedicarea și expertiza fiecăruia dintre dumneavoastră. Apreciem enorm contribuția voastră și vă mulțumim pentru efortul depus. Fiecare dintre voi merită aprecieri pentru muncă și dedicație. Sunt mândru de voi și sunt convins că vom reuși împreună să ducem la bun sfârșit toate obiectivele propuse”.

Cu același prilej, vineri, în cadrul unui eveniment festiv, un funcționar public din cadrul Ministerului Finanțelor a primit Diploma de Onoare a Guvernului.

În cadrul Ministerului Finanțelor activează 294 de funcționari publici. Mai mult de jumătate dintre aceștia au o experiență de peste 15 ani. De menționat că, din numărul total de angajați, 86 de funcționari ocupă o funcție publică de conducere. 258 dintre funcționari sunt femei, iar 36 sunt bărbați.

Ziua funcționarului public este marcată pe 23 iunie, începând cu anul 2012.