Ministrul Finanțelor a avut o ședință cu reprezentanții grupului „Contabil News”

Jo, 15/02/2024 - 13:26 |

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru și secretara de stat, Olga Golban, au discutat ieri, 14 februarie 2024, cu reprezentanții grupului „Contabil News”. În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte de actualitate pentru contabili în perioada curentă, precum și necesitatea menținerii dialogului permanent dintre Ministerul Finanțelor și aceștia.

Ministrul Petru Rotaru a salutat cooperarea și propunerile constructive și a susținut menținerea dialogului permanent, totodată, apreciind implicarea în dezvoltarea politicilor strategice prin comentarii și propuneri bine argumentate și relevante, ceea ce contribuie la stabilitate și creare de condiții confortabile pentru desfășurarea activității.

Legat de procesul de elaborare a măsurilor bugetar-fiscale și vamale pentru anul viitor, dl Rotaru a comunicat despre demararea acestui proces de către Ministerul Finanțelor, încurajându-i să prezinte propuneri care vor servi drept bază la elaborarea documentului respectiv.

De asemenea, participanții la ședință au abordat în discuții și aspecte legate de TVA, prețuri de transfer, investițiile în mijloace fixe, noile facilități ale Codului fiscal, cultura corporativă și spiritul de echipă, cadourile în natură, foile de parcurs și alte elemente aferente activității contabile. Toate subiectele comunicate în cadrul ședinței vor fi discutate și analizate ulterior, pe platformele de lucru ale Ministerului Finanțelor.