Implementarea prevederilor Convenției internaționale împotriva dopajului, discutată la Ministerul Finanțelor cu experți din cadrul Consiliului Europei

Lun, 05/02/2024 - 14:18 |

O delegație de experți în domeniul antidoping din cadrul Consiliului Europei, condusă de Liene Kozlovska, manager de program în Departamentul Anti-Doping, au efectuat, în perioada 1-2 februarie 2024, o vizită de lucru în Republica Moldova. Scopul vizitei oficialilor europeni a vizat evaluarea implementării prevederilor Convenției împotriva dopajului, adoptată în cadrul Consiliului Europei și ratificată de țara noastră.

În cadrul vizitei, echipa specializată s-a întâlnit la Ministerul Finanțelor cu secretarul de stat Vladimir Arachelov, unde a participat și directorul general al Agenţiei Naţionale Antidoping, Artiom Jucov. Discuțiile au vizat aspecte ce țin de organizarea și funcționarea Agenţiei Naţionale Antidoping în raport cu definirea unor noi obiective și, respectiv, fortificarea bunelor practici în domeniu.

A fost accentuat, de asemenea, și faptul că structura, echipa și atribuțiile unei agenții antidoping pot varia în funcție de țară și de specificul acesteia, iar organizarea și funcționarea este influențată și de regulamentele naționale sau internaționale la care se supun.

În acest context, secretarul de stat Vladimir Arachelov a confirmat importanța eforturilor de dezvoltare permanentă a Agenției, urmare a procesului de reorganizare instituțională.