Ministerul Finanțelor și Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova au discutat despre agenda legislativă pentru 2024

Vin, 12/01/2024 - 17:03 |

Secretarul de Stat al Ministerului Finanțelor, Olga Golban, a avut ieri, 11 ianuarie 2024, o întâlnire de lucru cu membrii consiliului de administrație al Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii (AIM) din Moldova, pentru a discuta agenda legislativă a AIM pe anul curent.

Printre principalele puncte de discuție se remarcă aspecte privind bonul fiscal electronic și e-factura, impozitul pentru activitatea independentă și implementarea unui sistem de impozitare diferențiat, care ar contribui la stimularea antreprenoriatului și susținerea dezvoltării Întreprinderilor Mici și Mijlocii în Moldova. De asemenea, a fost analizată propunerea privind programul privat de economii și investiții pe termen lung, având în vedere importanța creării unui mediu propice pentru acumularea de capital, în vederea creșterii sustenabile a economiei naționale.

O altă temă importantă abordată în cadrul întrevederii a fost introducerea stimulentelor fiscale pentru investiții destinate proiectelor de energie verde. În contextul preocupărilor legate de schimbările climatice și necesitatea tranziției către surse de energie regenerabilă, Ministerul Finanțelor și AIM au discutat soluții pentru a facilita investițiile în proiecte durabile și ecologice.

Întâlnirea a fost organizată în contextul elaborării de către AIM a planului de advocacy și identificarea subiectelor prioritare de reforme cu impact asupra IMM-lor în care AIM se poate implica în 2024.