Ministra Veronica Sirețeanu a participat la Conferința națională „Bani la feminin”

Mie, 27/09/2023 - 20:30 |

“Subiectul educației financiare este unul deosebit de important pentru mine, în contextul, în care Ministerul Finanțelor, se preocupă în mod special de tot ceea ce înseamnă educare financiară la nivel guvernamental, iar efortul pe care îl facem în acest sens prin activitățile pe care le realizăm și implementăm, constituie un suport valoros în a face ca copii și tinerii să afle mai multe despre finanțe, inclusiv finanțe publice. Am apreciat foarte mult invitația colegilor de la UN Women, mai ales că acum o săptămână am semnat un Acord de parteneriat între Ministerul Finanțelor și UN Women, pe tot ceea ce înseamnă dezvoltarea unui cadru de politici sensibile la gen”, a relatat ministra Veronica Sirețeanu în luarea sa de cuvânt.

Conferința Națională de Educație Financiară pentru femei „Bani la feminin”, s-a desfășurat ieri, 26 septembrie, și a fost organizată de UN Women în Moldova.

Discuțiile abordate în cadrul evenimentului au vizat subiecte precum construirea unei comunități solide în scopul sporirii gradului de alfabetizare financiară, dar și colaborarea și rolul instituțiilor financiare în promovarea egalității de gen și independenței financiare a femeilor.

În acest context fiind desfășurate două ateliere de lucru care au inclus strategii și tehnici în gestionarea financiară, bugetul personal ca instrument pentru achitarea datoriilor și atingerea obiectivelor financiare, dar și economii și investiții prin intermediul jocurilor educaționale.