Secretarul de stat Ion Gumene a efectuat o vizită de lucru în municipiul Ungheni

Vin, 26/05/2023 - 09:34 |

Secretarul de stat Ion Gumene a întreprins o vizită lucru în municipiul Ungheni, unde a avut un șir de întrevederi cu primarii din raionul Ungheni, cu reprezentanții, cu agenții economici din municipiul Ungheni și cu angajații instituțiilor subordonate Ministerului Finanțelor. 

Scopul întrevederilor a fost discutarea problemelor, impedimentelor și provocărilor cu care se confruntă autoritățile publice și mediul de afaceri din Ungheni în gestionarea finanțelor publice, implementarea proiectelor de dezvoltare, accesul la finanțare, politica fiscală și altele. Totodată, au fost discutate cauzele problemelor și modul de depășire a acestora, inclusiv prin modificările necesare în cadrul normativ și instituțional.

Totodată, în cadrul discuțiilor, secretarul de stat a prezentat principalele priorități de pe agenda Guvernului, printre care dezvoltarea mediului de afaceri, securitatea energetică și alimentară, dar și fortificarea administrației publice centrale și locale, inclusiv amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale.

În cadrul vizitei, secretarul de stat s-a întâlnit cu angajații Direcției deservire fiscală, Postului vamal Ungheni și Direcției teritoriale inspectare financiară din municipiul Ungheni, în discuție fiind punctate subiecte ce țin de administrarea fiscală și vamală, punerea în aplicare a noului Cod Vamal și, respectiv, creșterea capacităților instituționale.

În urma discuțiilor, agenții economici din municipiu și-au arătat deschiderea și interesul de a participa la consultările publice privind politica bugetar-fiscală, reiterând necesitatea de suport din partea statului în dezvoltarea afacerilor.