Funcționarii din cadrul Ministerului Finanțelor în dialog cu studenții și masteranzii de la ASEM

Vin, 08/04/2022 - 09:32 |

Ministerul Finanțelor a organizat, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), o întrevedere cu studenții și masteranzii facultăților Finanțe, Contabilitate, Relații Economice Internaționale și Economie generală. Întrevederea a avut loc în incinta ASEM la data de 6 aprilie curent.

În debutul întrevederii, Ion Gumene, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, a menționat că activitatea în cadrul unei instituții publice, implicit în cadrul Ministerului Finanțelor, oferă absolvenților ASEM posibilitatea de a valorifica cunoștințele teoretice dobândite în anii de facultate și de a dezvolta abilități practice și competențe profesionale necesare pentru a realiza o carieră de succes în domeniu. Dl Gumene a accentuat cât de important este să investești astăzi în parcursul profesional, ca să te bucuri pe viitor de performanțe și a încurajat studenții și masteranzii să urmeze o carieră în instituții publice pentru a deveni adevărați profesioniști în domeniu.

Reprezentanții Secției resurse umane din cadrul Direcției management instituțional, care au moderat sesiunea de informare de astăzi, au familiarizat studenții și masteranzii cu misiunea și domeniile prioritare de activitate ale Ministerului Finanțelor, au descris posibilitățile de organizare a stagiilor de practică și de realizare a activității de voluntariat în cadrul subdiviziunilor, precum și au comunicat despre oportunitățile de angajare și dezvoltare a carierei profesionale în cadrul Ministerului Finanțelor. 

De asemenea, reprezentanții Direcției Trezoreria de Stat și ai Direcției politici fiscale și vamale le-au comunicat celor prezenți aspecte privind specificul și particularitățile activității subdiviziunilor pe care le reprezintă, le-au împărtășit impresii din experiența personală acumulată la minister, precum și au încurajat tinerii să vină la minister și să nu ezite să-și înceapă activitatea într-o instituție publică.

La rândul lor, studenții au mulțumit pentru întrevederea organizată, au apreciat oportunitățile pe care le oferă Ministerul Finanțelor în vederea organizării stagiilor de practică, activității de voluntariat și cele de ocupare a funcțiilor publice și au manifestat interes pentru acumularea experienței profesionale în domeniile pe care le studiază în cadrul instituției superioare de învățământ.